Våra kära kunder

Här kan du läsa lite om hur en del av våra kunder anser om vårt samarbete och hur det är att vara en del av DVT familjen!
Jossan fick personlig assistans som fyraåring

Jossan förstår mycket men kan inte kommunicera genom ord. Hon föddes med hydrocephalus och saknar större delar av hjärnan. Hon uttrycker sig mycket med blickar och vi som känner henne märker direkt när hon till exempel är uttråkad. 

När Jossan var två månader klev vår kära Anna in i bilden som avlösarservice när jag tog Jossans tvillingsyster på babysim. Jossan kunde tyvärr inte följa med eftersom vattnet fick hennes kroppstemperatur att sjunka för lågt. Så är Jossans vardag än i dag. Hennes temperatur sjunker cirka en grad per år och läkarna vet inte varför. 

Sedan fyra års ålder har Jossan haft personlig assistans. I dag har vi ett team på totalt åtta personer, däribland Anna som har hängt med genom många år. År 2018 hittade vi till DVT Assistans och fastnade för den familjära känslan. Det är skönt att ha kunniga och trevliga personer att bolla vardagen med. En riktig trygghet.

Tanja

Förälder till Jossan

Min familj har jobbat tillsammans med DVT Assistans sedan 2006.

Först var vi föräldrar assistenter till vår vuxna dotter. DVT anställde också en assistent på några timmar i veckan, så att vi fick avlastning . Samtidigt skolades assistenten in i vår familj, för att sedan fortsätta arbeta i vår dotters boende. När hon flyttade till eget boende efter några år, anställdes fler assistenter. Vi kunde tillsammans med DVT göra schema som passade hennes behov.

Som föräldrar är vi trygga med DVT. Företaget är seriöst och lätt att nå. Vår dotter och vi får stöd och hjälp av den kunskap som finns hos DVT.

Jag rekommenderar varmt DVT Assistans till andra familjer och brukare.

Berit

Vi är assistenter till vår dotter Emma som är förståndshandikappad och har autism.

Vi valde DVT för deras personliga och äkta engagemang att göra det så bra som möjligt för Emma. Under den juridiska processen mot myndigheter har DVT:s jurist och övrig personal på DVT hjälpt oss och varit till stor hjälp med allt som dyker upp med frågor och funderingar.

Nästa steg framöver är att Emma skall få eget boende med egna assistenter och då är det för oss självklart att DVT blir företaget som bemannar och hjälper Emma att få rätt boende med rätt personal.

Vi kan med stort förtroende rekommendera DVT till andra föräldrar och personer med funktionsvariation som funderar på att ta hjälp av assistans.

Anders

Förälder till Emma

Man kan säga att jag är lyckligt lottad, som fått växa upp på Västkusten, eftersom jag trivs vid havet.

Jag har alltid varit van att klara mig själv och leva ett aktivt liv men 1991 drabbades jag av en hjärnskada som gjorde mig rullstolsburen. Jag fick sluta som båtbyggare men fick arbete som Handikappkonsulent istället. Mitt arbete och mål är att se till att de med funktionshinder ska ha samma möjligheter i samhället som alla andra.

För sju år sedan föll jag ner från en stege vilket medförde att jag inte längre kunde använda mina händer och jag fick rätt till personlig assistans. Valet föll på DVT Assistans. Redan vid vårt första möte fick vi en väldigt bra kontakt och deras genuina ärlighet och uppriktighet gjorde att valet blev enkelt.

DVT Assistans ser verkligen till att den hjälp jag får anpassas helt utifrån mina behov och önskningar. Det har gjort att vi har en mycket nära och fin relation och jag känner att de alltid finns där för mig. Utöver min vardagliga assistans så har vi löpande kontakt och återkommande middagar och aktiviteter tillsammans. För mig betyder DVT Assistans engagemang väldigt mycket och därför kan jag varmt rekommendera dem till andra personer i min situation.

Det är en trygghet både för mig och för min familj att veta att DVT Assistans alltid finns till hands och att jag enkelt kan påverka det stöd och den hjälp jag behöver i min vardag.

Lars

En nöjd kund

Innan jag kom till DVT Assistans hade jag hjälp av kommunen.

Jag byte till DVT Assistans under sommaren 2011 och har nu spenderat många år tillsammans med personalen på DVT.

Jag är mycket glad till att jag bytte, jag märker en stor skillnad mot hur det fungerade tidigare. Nu har jag kontakt med Anders och Daphne varje vecka. Nu får jag flera besök per månad då vi går igenom hela assistansen, fikar och har trevligt. Känns väldigt skönt att ha en sån nära kontakt och att veta att det alltid går att nå dem om jag behöver ha svar på någon fråga, det är bara att ringa – det finns alltid någon tillhands.

Tidigare hade jag inte den hjälp jag behöver men efter att jag kom till DVT har jag fått hjälp av DVTs jurist att få de timmar jag behöver. Under hela den jurisdiska processen kände jag precis som annars att jag hade en nära kontakt till alla inom verksamheten.

Jag är väldigt nöjd med mitt val och har nu förutom mer trygghet också fler assistenter än vad jag tidigare hade. Jag rekommenderar DVT Assistans och hoppas att andra människor i min situation får möjlighet att ha det lika bra.

Chien Lan

Jag var med om en svår bilolycka 2004 men klarade livet med nöd och näppe.

Efter 6 månader på lasarett började den långa rehabiliteringsvägen tillbaka. Den har varit tuff och krävt mycket av mig både psykiskt och fysiskt. Idag försöker jag leva ett sunt liv och ägnar stor tid åt matlagning. Ett annat intresse är musiken. Jag sjunger och spelar keyboard och uppträder ibland på olika scener.
För några år sedan bytte jag till DVT Assistans och har nu en nära relation och en bra dialog med min anordnare.

Det betyder mycket för mig att DVT aldrig är längre bort än ett telefonsamtal. De ger alltid snabb återkoppling på frågor och funderingar och kommer aldrig med tomma löften utan håller vad de lovar.

Förutom personalmöten och andra avstämningar ringer VD:n Anders Pierre mig med jämna mellanrum för att höra sig för hur allt fungerar vilket jag tycker känns väldigt personligt och skönt.

Idag känner jag mig väldigt trygg med min situation. Jag kan lita på att DVT gör sitt jobb och alltid finns tillhands. Skulle det uppstå en situation så löser de den alltid, enkelt och okomplicerat. Jag har insett att livet inte bara är en uppförsbacke utan det finns också medvind, och den medvinden har jag idag, mycket tack vare DVT Assistans.

Kent

Hälsningar från Kent

Mitt namn är Peter och har varit kund hos DVT sedan 2012, innan dess fick jag klara mig med hemtjänst.

Innan jag kom i kontakt med DVT hade jag ingen assistans utan bara lite hemtjänst. Idag har jag en fungerande vardag med hjälp av flera fantastiska killar som är mina assistenter. Det känns väldigt skönt att ha personlig assistans jämfört med den tidigare hemtjänsten, nu har jag mina killar som jag har valt ut och som känner mig utan och innan och som jag är trygg med. Plus att jag alltid har DVT bakom mig som med ett lyhört öra stöttar och håller ordning och reda på allt.

Samarbetet med DVT har fungerat över förväntan, allt från rekrytering, möten, avstämningar till att de alltid finns tillhands, alltid lika professionellt.

Jag kan starkt rekommendera DVT till andra personer som söker en professionell, seriös och personlig anordnare.

Peter

Nu är jag inget nummer längre!

Sedan 2006, när vi träffade Anders på DVT har livet blivit annorlunda för oss. Jag är mycket gladare. Jag vet att Anders aldrig är längre bort än ett telefonsamtal, det känns tryggt. Dessutom träffas vi så ofta som jag orkar. Det är tryggt att veta att denna fina medmänniska alltid finns bakom oss, som svarar på mitt mail, pratar med mig i telefon eller kommer och hälsar på. Då jag fyllde år, blev jag så rörd att jag grät. Numera kommer inte folk så ofta. Det är något som hör till då man blir sjuk. Men se Anders han kom och åt tårta och firade min födelsedag. Det blev så stort för mig att när han åkt, då grät jag av att någon kunde vara så snäll.

DVT och Anders har kommit att bli en del av vår tillvaro, och för mig en trygghet. Någon som frågar efter mig. Anders ringer och förvissar sig om att saker och ting fungerar. Jag behöver inte fundera på beslut eller omprövningar utan DVT finns alltid där och tar hand om allt. Jag känner mig trygg nu och vet att Anders och DVT Assistans hela tiden finns där, även för den ”lilla” människan.

Vi rekommenderar DVT av hela vårt hjärta. Varmt välkommen med ett samtal till oss, och vi svarar på det du vill veta om DVT.

För vi VET!

Katharina

Innan jag kom till DVT Assistans var det väldigt svårt för mig att hitta personal, många jobbade här bara för att få pengar. Det kunde komma upp till 30 olika personer på en månad, ingen visste vem jag var eller vad jag behövde. Jag var tyvärr mest ledsen, jag var ibland tvungen att åka ut i trapphuset för att känna något lugn.

Nu har jag tack vare DVT Assistans en fungerande vardag med fantastisk personal som också finns här för att de bryr sig om mig. Jag tycker väldigt mycket om mina tjejer! Idag har jag större möjlighet att välja vad jag vill göra på dagarna, mina assistenter kommer med olika förslag på vad vi kan hitta på!

Jag är en helt annan person idag jämfört med tidigare, jag känner en trygghet och ett lugn. Kontakten med kontoret är alltid jättebra, även Anders och Daphne kommer ibland hem till mig och fikar. I dag finns det en värme och en personlig kontakt som inte ens går att jämföra med tidigare. Nu äntligen känner jag att jag är en människa som får vara med och bestämma över mitt liv och min assistans! TACK!

Jag rekommenderar mer än gärna DVT Assistans till andra i min situation, det är ni värda.

PS. Jag tycker att det är jättekul att DVT bjuder in oss kunder till olika aktiviteter och träffar! Jag försöker alltid att åka! DS.

Jeanette

Nöjd kund

Låt oss hjälpa dig också!

Vi ger oss inte innan vi har en bra lösning för dig.